Seminar poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije

Seminar poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije

Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda i Centar za usavršavanje poljoprivrednih savetodavaca iz Novog Sada, uz podršku Ministartva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumrstvo AP Vojvodine organizovan je  seminar za savetodavce  Poljoprivrednih stručnih i savetodavnih službi (PSSS) Srbije i Poljoprivredne savetodavne službe (PSS) AP Vojvodine.

Seminar se održao od 13. do 15. decembra u Vrnjačkoj Banji. Najviše reči je bilo o radu savetodavaca u poljoprivredi u uslovima prouzrokavanim pandemijom Kovid-19 na globalnom novou, digitalizaciji, preciznoj poljoprivredi, agroekologiji i organskoj proizvodnji.

Predstavljeni su poljoprivredni proizvođači koji su objedinili svoju proizvodnju sa doradom i tako ostvarili dodatu vrednost.

Značajno učešće na Seminaru imala je  i PSS Zrenjanin sa predavanjem na temu Proizvodnja kamilice na poljoprivrednom gazdinstvu Jankov iz Elemira. Predavanje je održao savetodavac PSS Zrenjanin, Mr Ilija Bjelić.

20211215 123144 1
Podelite sa drugima