PSS Zrenjanin na Etno sajmu ” Izvorno iz Krajine“ u Negotinu

Etno sajam "Izvorno iz Krajine“ u Negotinu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 8. i 9. oktobra održan je Etno sajam „ Izvorno iz Krajine „ u Negotinu.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba iz Negotina bila je domaćin održanom sajmu. U organizaciji sajma pored Negotina učestovale su i savetodavne i stručne službe iz Zaječara i Knjaževca. Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević.

etno sajam negotin 04

Na gradskom trgu i centralnom parku u Negotinu okupilo se više od 20 savetodavnih i stručnih službi, veliki broj turističkih organizacija, vinarije, udruženja pčelara, narodnih umotvorina i rukotvorina i proizvođači organskih proizvoda. Sajam je obeležila i panel diskusija na temu organske proizvodnje o kojoj su ispred resornog ministarstva govorili Ivana Simić, savetnik i Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra. Tom prilikom istaknut je značaj organskih proizvoda, podizanje organske poljoprivrede na viši nivo i edukaciji savetodavaca i poljoprivrednih proizvođača.

Etno sajam „ Izvorno iz Krajine“ pratio je i bogat kulturno-umetnički program.

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin bila je učesnik na sajmu u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina i Srednjom poljoprivrednom školom iz Zrenjanina. Tom prilikom predstavili smo rad službe, izlaganjem svojih flajera sa stručnim temama iz oblasti ratarstva i povrtarstva, voćarstva i zaštite bilja. Izložbeni štand upotpunjen je proizvodima Bio bašte Srednje poljoprivredne škole iz Zrenjanina.

Predstavljena je i turistička ponuda grada, a narodnim rukotvorinama predstavljena su udruženja iz susednih sela Orlovata, Melenaca i Aradca. Posetioci sajma su imali priliku da se upoznaju sa tradicijom i da probaju proizvode iz svih krajeva Srbije.

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin

Podelite sa drugima