ODRŽAN TRADICIONALNI DAN POLJA STRNIH ŽITA Srednjeg banata

Dan polja strnih žita Srednjeg Banata

Na oglednom polju „Zlatica“ kod Zrenjanina juče je održan Dan polja strnih žita i zaštite bilja, koji tradicionalno organizuje Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin.

Brojni poljoprivredni proizvođači i zaštitari imali su priliku da se upoznaju sa stanjem strnina – pšenice i ječma, ocenom stanja useva i prognozom prinosa, a događaju je ispred Grada Zrenjanina prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević.

Goste je pozdravila Kristina Salapura, direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin, koja je kazala da  je ova godina specifična u odnosu na prethodne godine, a da se manifestaciji i ove godine odazvao veliki broj poljoprivrednika.

– Oni su zainteresovani da čuju šta smo to ove godine radili da bi to primenili na svojim parcelama, a ono što je karakterisalo prvih šest meseci ove godine jeste e – Agrar i naša saradnja sa poljoprivrednicima koja se ogledala u konstantnim razgovorima i davanju saveta, a sve to je doprinelo da danas dođe još veći broj zainteresovanih ljudi – kazala je ona.

O zaštiti i stanju useva govorile su Snežana Parađenović, dipl. ing. zaštite bilja i dipl. ing. ratarstva Zorica Rajačić.

– Za sve nas važno je da se nađemo na ovom oglednom polju kako bismo razmenili iskustva i zapažanja, a kao i prethodnih godina pored starog sortimenta ovde imamo i veliki broj novih sorti koje ćemo vam prikazati. Zahvaljujem svim kolegama iz službe koji su doprineli da ovo ogledno polje izgleda ovako, a zahvalnost i Gradu Zrenjaninu budući da nas čelnici grada prate i pružaju pomoć i podršku, ne samo zbog nas, već i vas poljoprivrednih proizvođača – rekla je Zorica Rajačić.

Pogledajte video prilog sa Dana polja

Podelite sa drugima